info@verloskundigenpraktijkpurmerend.nl | tel 0299 37 37 18 | Abel Tasmanplein 3, 1448 NL Purmerend

Zwanger

 

Op onze website vind je een aantal door ons met zorg geselecteerde links naar deskundige en betrouw-bare informatie. Ontwikkelingen in ons vakgebied gaan soms zo snel, dat we je op die manier het beste toegang kunnen garanderen tot de meest actuele informatie. Uiteraard informeren we je ook graag persoonlijk en biedt onze website alle benodigde, regionaal relevante en voor onze praktijk specifieke informatie.

 

Wat is verloskundige zorg?

Tijdens de zwangerschap verzorgen verloskundigen de zwangerschapscontroles. In totaal krijg je ongeveer twaalf medische controles. Als de zwangerschap normaal verloopt, begeleiden we je bevalling en doen we visites bij je thuis in het kraambed.

 

Je eerste aanspreekpunt

Tijdens de weken van je zwangerschap, je bevalling en in je kraambed zijn wij als verloskundigen je eerste aanspreekpunt.

Het doel van onze controles is om problemen die zich eventueel voordoen tijdig te ontdekken en op te lossen. Indien wij dit niet kunnen, dan kunnen we je doorverwijzen naar de hulpverlener die jou het beste kan helpen. Bijvoorbeeld een gynaecoloog, een kinderarts, huisarts of fysiotherapeut.

 

Algemene adviezen

Onderstaande websites bieden informatie en algemene adviezen over gezond zwanger worden/zijn.

 

Counseling Prenatale screening

Tijdens de eerste kennismaking op de praktijk vertellen we je ook over de mogelijkheden van onderzoek naar de gezondheid van het ongeboren kind.

 

Meer over voorlichting, controles en onderzoeken

 

Zwangerschapsklachten

Hormonen en de lichamelijke verandering kunnen zorgen voor zwangerschapsklachten.

Tijdens de zwangerschap is je lichaam flink aan het veranderen. Hormonen spelen een heel belangrijke rol tijdens het zwanger zijn en bij de bevalling. Er is verschil tussen zwangerschapskwaaltjes en zwangerschapsziekten. Dit verschil is niet altijd eenvoudig te onderscheiden. Lees meer…

 

Ongerust of signalen waarbij je contact moet opnemen?

Ben je ongerust of heb je last van klachten? Bij deze signalen moet je contact opnemen.

 

Bij zorgen over de baby

lees dit...

 

Bij onrust of signalen bel je ons op 0299 22 37 43. Hier zijn we 24 uur per dag bereikbaar. En je krijgt direct een verloskundige aan de lijn.