header6.jpg header3.jpg header2.jpg header1.jpg header5.jpg header4.jpg

  

Hebben jullie een kinderwens en wil je je goed voorbreiden op de zwangerschap dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van onderstaande adviezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gezonde leefstijl voordat je zwanger bent, bijdraagt aan een positieve uitkomst van je zwangerschap.

 

Foliumzuur
Het slikken van foliumzuur wordt aangeraden vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot en met de tiende week van je zwangerschap. Foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een ernstige aandoening. Het slikken van 0,5 mg foliumzuur per dag vermindert de kans op een open ruggetje en enkele andere aangeboren afwijkingen. Foliumzuur koop je zonder recept bij een drogist of apotheek en zit ook voldoende in alle multivitaminen special voor zwangeren.
Kijk voor meer informative op: www.strakszwangerworden.nl

 

Lifestyle
Als je zwanger wilt worden is het verstandig om je leeftstijl al aan te passen zodat de kans om gezond zwanger te worden zo groot mogelijk is:
- Stop beiden met roken en het drinken van alcohol want dit bevordert de vruchtbaarheid, stimuleert de ontwikkeling van het kind en verkleint de kans op een miskraam.
- Als je overgewicht hebt, is het verstandig om eerst af te vallen voor je zwanger wordt. Een gezond gewicht verhoogt de kans op een zwangerschap, maar ook nemen risico's en de kans op complicaties af. Als je het lasting vindt om af te vallen, dan kun je hulp inschakelen bij een dietiste. Verder is het belangrijk om voldoende te bewegen. Als je per dag minimaal een half uur beweegt, dan zorgt dit dat je lichaam in geode conditie is voor een zwangerschap.
- Gebruik geen vaginale douches als je zwanger wilt worden. Dit verandert namelijk de samenstelling van het baarmoederslijm en dit slijm is juist nodig om de spermacellen naar de eicel te krijgen.
- Ga in je familie na of er erfelijke aandoeningen, syndromen of bijvoorbeeld hartafwijkingen voorkomen. Dit kan van belang zijn bij de eerste afspraak bij de verloskundige.
- Let nu al op je voeding: eet geen rauw vlees, eet geen producten van rauwe melk, eet weinig tot geen orgaanvlees en was groenten en fruit altijd goed af voordat je het eet.
- Zorg voor voldoende variatie in je voedingspatroon.
- Als je medijcijnen slikt, is het verstandig om bij je huisarts na te gaan of deze medicijnen van invloed kunnen zijn bij een kinderwens.

Om eens na te denken over je eigen lifestyle zou je alvast de ZwangerWijzer kunnen invullen. Met ZwangerWijzer kun je door een vragenlijst in te vullen nagaan of er risico's zijn voor je zwangerschap en de baby. Aan het einde krijg je direct een overzicht van al je antwoorden. Als er risico's zijn, krijg je direct aan het einde een overzicht met tips en adviezen. Dit kan ook een handig overzicht zijn voor een gesprek met een arts of verloskundige. 

zwangerwijzer

Als zwanger worden langer duurt
Het liefst wil je zo snel mogelijk zwanger worden. Van alle stellen die zwanger proberen te worden, lukt dit bij 60% van alle vrouwen binnen 3 tot 6 maanden. Bij 80-90% van de vrouwen lukt het binnen 1 jaar. Als dit na een jaar proberen nog niet gelukt is, dan kun je hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Maak dan een afspraak bij je huisarts, hij of zij kan je dan doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Meer informatie over over gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn, vind je op www.deverloskundige.nl/zwanger-worden of www.strakszwangerworden.nl.

 

Created by: Babybladen.nl