header1.jpg header4.jpg header3.jpg header6.jpg header5.jpg header2.jpg

Ons telefoonnummer 06 15 33 91 88 is dag en nacht bereikbaar. Je krijgt een van ons altijd rechtstreeks aan de telefoon. Bel bij voorkeur zelf, want jij bent onze belangrijkste informatiebron.

Wanneer bellen:

  • Weeën: Bij het eerste kind: een uur lang weeën om de 4 a 5 minuten komen die een minuut aanhouden. Bij tweede, derde of vierde kind: ween die om de 4 a 5 minuten komen die krachtig zijn.
  • Breken van de vliezen: Bij het breken van de vliezen loopt er vaak helder water af met soms wat witte vlokjes of roze slijm. Bel overdag meteen en wanneer het in de nacht gebeurt, mag je tot de volgende ochtend wachten met bellen. Bij bruin, groen of gele kleur van vruchtwater (dan heeft de baby in het vruchwater gepoept) bel je meteen, ook 's nachts! Vruchtwater blijft voortdurend aflopen, je kan het niet ophouden. Het ruikt enigszins zoetig, in tegenstelling tot urine. Bewaar altijd het broekje of maandverband zodat het gecontroleerd kan worden.
  • Wanneer het hoofdje niet goed is ingedaald geven we tijdens de controle duidelijke instructies om meteen te bellen wanneer de vliezen breken.
  • Helder rood bloedverlies als een menstruatie: Een beetje bloedverlies en slijmverlies hoort bij een bevalling, dit noemen wij tekenen, bij twijfel altijd contact opnemen.
  • Ongerustheid.

Deze richtlijnen gelden voor zwangerschapduur tussen 37 en 42 weken. Ben je nog geen 37 weken zwanger en begint de bevalling, altijd meteen bellen! Na de 41 weken proberen we de bevalling op een natuurlijke manier te stimuleren door te strippen. Hierbij doen we een inwendig onderzoek waarbij we de vliezen van de baarmoedermond los woelen. Na de 42 weken kom je onder controle bij de gynaecoloog en wordt de bevalling ingeleid.

Created by: Babybladen.nl