info@verloskundigenpraktijkpurmerend.nl | tel 0299 37 37 18 | Abel Tasmanplein 3, 1448 NL Purmerend

Over ons

Meike

Ik ben al 12 jaar verloskundige, waarvan 2 jaar in Amsterdam en 10 jaar in Purmerend e.o. Dit vak is mij op het lijf geschreven. Op mijn 15e wilde ik al vroedvrouw worden en na een werkzaam bestaan als communicatiewetenschapper ben ik op mijn 32e alsnog de opleiding tot verloskundige gaan doen. Ik doe dit werk vanuit mijn hart, met veel liefde voor de vrouw en het bijzondere proces van moeder worden. Ik houd echt van de bevalling. Het liefst midden in de nacht. Als het rustig is, de telefoon niet stoort en we gezamenlijk in een goede bevallingssfeer komen. In bad, met hypnobirthing, mindfull bevallen, haptonomisch bevallen, op de baarkruk of gewoon liggend in bed. Ik faciliteer jouw keuze en heb een open mind. Dus ook als je liever in het ziekenhuis bevalt of in het ziekenhuis moet bevallen dan staan jullie wensen daarin centraal.

 

Het liefst geef ik 1op1 zorg. Dat wil zeggen dat ik jullie persoonlijk begeleid tijdens de zwangerschap en de bevalling. Om dit te kunnen realiseren wil ik gaan werken met een klein groepje zwangeren per maand. Voorafgaand aan deze intensieve periode is er een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Want een goede match en afstemming van verwachtingen is belangrijk. Naast verloskunde heb ik mij gespecialiseerd als consulent seksuele gezondheid. Ik geef voorlichting, psycho-educatie en coaching/counselingsgesprekken op het gebied van seksualiteit.

Eva

Vroeger wilde ik altijd geneeskunde studeren, maar na een jaar werkervaring in een verpleeghuis kwam ik erachter dat ik graag medische zorg wilde combineren met de gezonde kant van het leven. Rondom de geboorte zag ik de (vaak) leuke kant van het medische en daarom ben ik de Verloskunde opleiding gaan doen. Sinds 2006 ben ik verloskundige. Na 2 jaar veel ervaring op te hebben gedaan in Amsterdam in een drukke praktijk zijn Meike en ik in 2008 deze praktijk gestart. Bewust een rustige praktijk zodat je tijd kan investeren in de begeleiding en waarbij je elke vrouw kent. Na al die jaren vind ik het nog steeds geweldig om mensen bij te staan in deze bijzondere fase van hun leven. Ik vind het een uitdaging om zwangere vrouwen zelfvertrouwen te geven en ze bewust maken van hun kracht en het moeder-zijn. Dit gaat voor iedereen zo verschillend waardoor elke dag anders is en ik nog steeds ontzettend veel plezier en dankbaarheid in mijn vak ervaar. Zelf heb ik ook de andere kant mogen ervaren van zwanger zijn en bevallen, ik heb twee dochters, Tess (2015) en Jinthe (2017) waar ik samen met mijn man erg gelukkig mee ben.

 

Naast verloskunde heb ik mij 5 jaar geleden gespecialiseerd in echoscopie en dat is een mooie toevoeging aan het vak, ik maak de medische algemene echo’s en de geslachtsbepalingen.

Rachel

Voordat ik de opleiding aan de Verloskunde Academie startte was ik met veel plezier werkzaam als doktersassistente bij verschillende ziekenhuizen. Na een snuffelstage bij een verloskundige in Amsterdam ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik in 2012 besloten om de opleiding te starten. Gedurende mijn opleiding als verloskundige merkte ik steeds meer hoe veelzijdig dit vak is. Iedere zwangerschap wordt anders ervaren en iedere geboorte is weer mooi en bijzonder.  In 2016 ben ik afgestudeerd en sindsdien werkzaam geweest in meerdere praktijken in Noord-Holland. Het allerliefst bied ik persoonlijke zorg aan de toekomstige ouders. Zorg waarbij ik mensen leer kennen en ze op hun eigen manier kan bijstaan bij een hele bijzondere fase van hun leven.  Ik vind het belangrijk dat cliënten de tijd krijgen tijdens het spreekuur om hun ervaring van de zwangerschap te delen en in alle rust uitleg en advies kunnen krijgen. Wanneer ouders dat wensen bied ik met veel plezier continue begeleiding tijdens de bevalling omdat ik van mening ben dat dit kan bijdragen aan het fysiologische beloop van de bevalling. Ik hoop dat ik nog vele jaren dit geweldige beroep met plezier mag uitoefenen. Zelf ben ik thuis geboren in de Purmer-Noord en woon nog steeds met veel plezier in Purmerend met mijn vriend en twee lieve hondjes.

 

Rachel heeft de afgelopen 2 jaar erg fijn met ons samengewerkt en blijft ons ondersteunen met diensten.

info@verloskundigenpraktijkpurmerend.nl | tel 0299 37 37 18 | Abel Tasmanplein 3, 1448 NL Purmerend