header2.jpg header3.jpg header4.jpg header6.jpg header1.jpg header5.jpg

Augustus 2015.

In Nederland vinden er veel wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van verloskunde plaats, georganiseerd vanuit de Academische Ziekenhuizen. De meeste onderzoeken vinden plaats in het ziekenhuis, maar soms wordt een onderzoek ook uitgebreid naar de eerste lijn, de verloskundigenpraktijken.

Een van deze studies is de PRIDE-Studie. De PRIDE (PRegnancy and Infant DEvelopment) Study is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen. Voor dit wetenschappelijk onderzoek worden deze vrouwen en hun kinderen langere tijd gevolgd. Het belangrijkste doel is om factoren te ontdekken die van invloed zijn op de gezondheid van moeder en kind. De PRIDE Study wordt uitgevoerd door het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) in Nijmegen in samenwerking met vele anderen in heel Nederland. Wij ondersteunen dit onderzoek van harte. Door de PRIDE Study kunnen we meer te weten komen over de oorzaken van ziekten en aandoeningen die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Daarom vragen wij u om deel te nemen aan de PRIDE Study zodra u weet dat u zwanger bent of na de eerste afspraak. Meer informatie over dit onderzoek vindt u op www.pridestudy.nl. Daar kunt u zich eventueel ook direct aanmelden voor deelname.

NB.: Wij zullen nooit uw gegevens gebruiken zonder uw toestemming voor wetenschappelijk onderzoek.

logo pride

De mindfulness app: The headspace guide to a mindful pregnancy is toegevoegd aan het cursusaanbod op onze site.

Vanaf 8 juni zijn er ook borstkolven te huur via onze praktijk. 

Augustus 2015

Wij willen onze collega's van Kraamzorgpraktijk Purmerend feliciteren met het behalen van het WHO-UNICEF certificaat voor de borstvoeding! We zijn trots op hun harde werken hiervoor.

Dit is een wereldwijd programma voor de bescherming, bevordering en ondersteuning van borstvoeding. Het WHO-UNICEF certificaat voor borstvoeding biedt een waarborg voor de kwaliteit van zorg. U kunt erop vertrouwen dat alle kraamverzorgenden goed opgeleid zijn om u te begeleiden bij de borstvoeding en daarin deskundig zijn. Mocht u meer willen lezen over deze certificering, dan kan dat op de website: zorg voor borstvoeding.

logo-stichting-zorg-voor-borstvoeding1

 

Sinds deze week is de nieuwe website van Verloskundigenpraktijk Purmerend online.

Created by: Babybladen.nl