info@verloskundigenpraktijkpurmerend.nl | tel 0299 37 37 18 | Abel Tasmanplein 3, 1448 NL Purmerend

Kraamtijd

 

Onder de kraamtijd verstaan we de eerste tien dagen na de geboorte. Een heel belangrijke tijd, waarin jullie aan jullie kindje gaan wennen en met elkaar een nieuw gezin gaan vormen. Wij komen in deze tijd regelmatig langs om de medische controles te doen, en als er vragen zijn, mag je ons altijd bellen.

 

De kraamverzorgster

Zij zal jullie helpen met de verzorging van jullie kindje, het in bad doen, aankleden, voeding geven, de conditie van moeder en kind controleren en heeft vele tips en adviezen. Als er zich onverhoopt problemen voordoen, gaan we samen met jullie en de kraamverzorgster een oplossing bedenken.

 

Nacontrole

Als jullie dit wensen, is het mogelijk om na 6 weken nog een afspraak met ons te maken. Vaak wordt het als prettig ervaren om de verloskundige die bij de bevalling aanwezig was, nogmaals te spreken.

 

Bevalling met de gynaecoloog

Als jij tijdens je zwangerschap en/of bevalling onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog was, kun je je  bij ons aanmelden voor de controles in het kraambed. Laat de gynaecoloog dit weten en als je dit prettig vindt, kun je tijdens de zwangerschap alvast een keer langskomen om kennis te maken. Als je uit het ziekenhuis thuis komt, bel je ons en dan spreken we af wanneer we bij je langs komen.

 

info@verloskundigenpraktijkpurmerend.nl | tel 0299 37 37 18 | Abel Tasmanplein 3, 1448 NL Purmerend