header6.jpg header3.jpg header5.jpg header4.jpg header1.jpg header2.jpg

Zwangerschapscursus Mensendieck; Mensendieck bevalt goed!
Marcella Sjollema, geregistreerd bekkenoefentherapeut in Purmerend. 
Telefoon: 0299-606139 of 06-27574800. 
Email: marcella.sjollema@gmail.comDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.mensendieckpurmerend.nl

Deze cursus is gericht op het bewust en gezond bewegen rondom de zwangerschap en vormt een goede voorbereiding op de bevalling.

Oefentherapie Mensendieck helpt om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Dat is van belang omdat tijdens de zwangerschap je houding, bewegingen en spierbelasting aanzienlijk veranderen. We besteden aandacht aan o.a. de buik-, rug-, heup- en bekkenbodemspieren. Je leert het bekken en de rug beter te stabiliseren zodat klachten kunnen worden voorkomen of verminderd.We oefenen hoe je de verschillende weeën op kunt vangen. We doen ademhalings- en ontspanningsoefeningen en je leert een goede perstechniek. Naarmate je meer bewust met je lichaam omgaat, krijg je meer vertrouwen in jezelf en in de bevalling. De groepen zijn klein zodat je voldoende individuele aandacht krijgt. De cursus bestaat uit 5 compacte lessen van 1,5 uur. 4 Lessen voor en 1 les na de bevalling. Ook individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Yoga & Massage voor zwangeren - Geniet & Ontspan
Tel: 06-44 234 986
 
Email:  info@genietenontspan.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Bij zwangerschapsyoga is er aandacht voor de veranderingen in het lichaam tijdens de zwangerschap, ademhalingstechnieken, ontspanning en bewustwording. Dit zijn doorlopende lessen en op ieder moment kan worden ingestapt na 14 weken zwangerschap.
De zwangerschapsmassage is even een moment van ontspanning voor jezelf!
 
Bevallingscursus Suzan Doeswijk - o.a. de No-nonsense bevallingscursus in 1 dag.
Suzan Doeswijk geeft diverse bevallingscursussen, zoals de No-nonsense bevallingscursus van 1 dag voor jou en je partner, of een uitgebreide cursus. Maar ook kan je terecht bij haar voor een privé cursus aan huis, opfriscursus of een combinatiepakket incl. babymasage. Deze cursus wordt nu ook in Purmerend gegeven!
 

Perfect Pilates

Sjoukje Zuidinga
Telefoon: 06-46047802
www.menucha.nl
Zwangerschapspilates bij Menucha kan gevolgd worden vanaf 12 weken. In het begin zal er vooral tijd besteed worden aan het trainen van spiergroepen volgens de Perfect Pilates methode. Vanaf ongeveer de zesde maand zal er ook uitgebreid aandacht worden besteed aan de laatste lootjes van de zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Zo'n 4 tot 6 weken na de bevalling zullen er nog 5 postnatale lessen gegeven worden, waarin een terugblik wordt gemaakt op de bevalling, de baby's geshowd kunnen worden en er ook weer een start gemaak zal worden met het trainen van het lichaam.

ZwangerFit
Maret Jonk (Middenbeemster)
Telefoon: 0299-683988
www.kernpraktijken.nl/specialisaties/zwangerfit
Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om je lichaam fit te houden, of te krijgen, en eventuele lichamelijke klachten zoveel mogelijk te beperken. Met ZwangerFit kan al vroeg in de zwangerschap gestart worden (zo rond 16 weken) en de cursus loopt desgewenst tot 9 maanden na de bevalling door.

Zwangerschapsyoga
Karen Jaspers
Telefoon: 0299-674045
De zwangerschapsyogalessen zijn vooral gericht op het actief bewegen van het lichaam zodat je sterk en flexible blijft en je een uitstekende voorbereiding hebt op de veranderingen in je lichaam en op de bevalling. De nadruk van de lessen ligt op oefeningen voor de bekkenbodem, de ademhaling en houding.

Cursus Bevallen
Jolanda Spanjers
Telefoon: 06-49664090
http://www.doula-jolanda.nl
Cursus Bevallen is een kenniscursus die samen met je partner gevolgd wordt. Als je meer weet van wat je te wachten staat, ga je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet. Met andere woorden: een betere voorbereiding door meer kennis. Als partner moet je net zo goed weten wat er gaat gebeuren. Laat je niet overvallen. Je hebt tijdens de bevalling een duidelijke taak te vervullen. Tijdens de 6 avonden dat de cursus gegeven zal worden, kunnen ervaringen gedeeld worden met andere cursisten die net zo ver zwanger zijn als jij.

Samen bevallen
Vrouwenzandstraat 20
1443 WK Purmerend
Telefoon: 0299-422045

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding
Roel Klaassen & Petra Bouwman (Middenbeemster)
Telefoon: 0299-684348
www.roelklaassen.nl
Bij deze vorm van zwangerschapsbegeleiding zal er een start gemaakt worden met kennismaken met het begrip aanraken binnen de haptonomische ouders-en kind begeleiding. Op praktische wijze zullen de fenomenen van de tast ervaren worden zoals het toewenden van het kind en de verzachting van het lichaam van moeder en kind bij goede aanraking. Tevens zal er aandacht besteed worden aan het leren omgaan met pijn tijdens de bevalling en het ontwikkelen van een goed dragende houding bij de zwangerschap.

Haptonomische Pre & Postnatale zorg
Koggenlands 256
1447 CS Purmerend
Telefoon: 0299-648519

Doula Jolanda
www.weereenwee.nl
Een doula kan het best omschreven worden als een bevallingscoach die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de geboorte van hun kindje en in de periode er na. Zij zal bij de bevalling aanwezig zijn om de vrouw te ondersteunen. Een doula is geen verloskundige, arts of kraamverzorgster.

App Headspace: The pregnancy pack, 
A headspace guide to a mindful pregnancy. Designed to give you and your baby the very best start.

Headspace: The pregnancy pack

http://seraphinelife2.s3.amazonaws.com/life/wp-content/uploads/2015/07/Banner2-headspace-top.jpg

Download the app via de "Google Play store" of de "App Store"

If you know someone who's pregnant or trying to conveive, give them a little extra Headspace by passing on the code "HAPPYBABY" for two months off an annual subscribtion.

 

Voor meer cursusaanbod

www.geboortenetwerk.nl

 

Babymassage Samen 1

Wendy Steur
06 - 24 36 71 32
 
Door het masseren maak je contact en leer je je baby kennen. Aangezien de tastzin belangrijk is voor het proces van hechting en binding bij de baby en ouder, zorgt het voor een gezonde ontwikkeling bij de baby, ook in de sociale en geestelijke ontwikkeling van het kind. De cursus wordt gegeven in een kleine groep en het zijn 4 lessen van 1,5 uur.
 
Created by: Babybladen.nl