info@verloskundigenpraktijkpurmerend.nl | tel 0299 37 37 18 | Abel Tasmanplein 3, 1448 NL Purmerend

De bevalling

 

Als de zwangerschap zonder medische complicaties is verlopen dan zullen wij je bevalling begeleiden op de plaats waar je wil en kan bevallen. Dit kan thuis, in een geboortecentrum,  of poliklinisch in een ziekenhuis zijn.

 

Waar ga je bevallen?

Als de zwangerschap zonder medische complicaties verloopt mag je zelf kiezen waar je gaat bevallen. Thuis of in een geboortecentrum of in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat je bevalt op de plaats waar jij je het meest op je gemak voelt. Waar jij gaat bevallen kan bepaald worden door het verloop van je zwangerschap en bevalling. Wanneer er thuis tijdens de bevalling een complicatie ontstaat, bijvoorbeeld wanneer een kindje in het vruchtwater heeft gepoept, dan vindt de bevalling alsnog in het ziekenhuis plaats. Het kan ook zijn dat je om medische redenen in het ziekenhuis moet bevallen.

Meer over bevallen? Lees dit...

 

Ziekenhuizen in de regio

We werken samen met drie ziekenhuizen in de regio:

  • BovenIJ Ziekenhuis, Amsterdam
  • Westfriesgasthuis, Hoorn
  • Zaans Medisch Centrum, Zaandam

Jullie kiezen het ziekenhuis waar je je prettig voelt. De ziekenhuizen organiseren vaak een informatieavond of een rondleiding zodat jullie je kunnen oriënteren.

 

Weeën en belinstructies

Wanneer heb je weeën? Wanneer ga je de verloskundige bellen? Wanneer ga je naar het ziekenhuis? Daarvoor hebben wij een kaart met belinstructies voor je.

De kaart met belinstructies geeft richting wanneer je ons kan bellen als de bevalling is begonnen. Tijdens de informatieavond en tijdens het spreekuur zullen we deze bespreken en toespitsen op jouw situatie en ook jullie wensen ten aanzien van de bevalling in kaart brengen.

 

Belinstructies

Deze richtlijnen gelden voor zwangerschapsduur tussen 37 en 42 weken. Ben je nog geen 37 weken zwanger en begint de bevalling, altijd meteen bellen!

 

 

 

Na de 41 weken proberen we de bevalling op een natuurlijke manier te stimuleren door te strippen. Hierbij doen we een inwendig onderzoek waarbij we de vliezen van de baarmoedermond loswoelen.

 

Na de 42 weken kom je onder controle bij de gynaecoloog en wordt de bevalling ingeleid.

 

Hoe verloopt een bevalling?