header3.jpg header1.jpg header6.jpg header4.jpg header5.jpg header2.jpg

We begeleiden zowel de thuisbevalling, als de poliklinische (ziekenhuis) bevalling en bevallingen in het kraamhotel of in een geboortecentrum. Als de zwangerschap 'normaal' verloopt mag je zelf kiezen waar je gaat bevallen. Het is belangrijk dat je bevalt op de plaats waar jij je het meest op je gemak voelt.

Bij de thuisbevalling worden we geassisteerd door een kraamverzorgster. Na de bevalling zorgt zij ervoor dat alles wordt opgeruimd en helpt ze je onder de douche. Bij een poliklinische bevalling of een bevalling in het kraamhotel huur je als het ware een verloskamer in het ziekenhuis. Wij begeleiden dan daar de bevalling met een verpleegkundige. Een poliklinische bevalling brengt extra kosten mee die niet altijd worden vergoed. De meeste ziektekostenverzekeraars vragen een eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling. Informeer hiernaar bij je ziektekostenverzekeraar.

In Nederland kan je deze keuze maken voor de plaats van bevalling omdat beide manieren 'veilig' zijn bevonden. Veiligheid gaat boven alles. De veiligste bevalling is een bevalling waarbij zo min mogelijk ingegrepen hoeft te worden. Want elke ingreep, of het nu een infuus, een vacuümverlossing of pijnstilling is, brengt voor zowel moeder als het kind een extra risico met zich mee. Het is ook belangrijk dat je tijdens de bevalling krachtige weeën krijgt. Hoe sterker de weeën hoe groter de kans op een vlotte bevalling zonder complicaties. Hierbij speelt plaats van bevalling dus een grote rol. En plek waarin je vertrouwen hebt en waar je je goed voelt draagt bij aan de veiligheid en goede weeën.
Bij de thuisbevalling hebben we dezelfde benodigheden mee die je ook in het ziekenhuis hebt voor een 'normale' bevalling. Wanneer er tijdens de bevalling een complicatie ontstaat, bijvoorbeeld wanneer een kindje in het vruchtwater heeft gepoept, dan vindt de bevalling alsnog in het ziekenhuis plaats. De gynaecoloog of de klinisch verloskundige in het ziekenhuis neemt de begeleiding dan over. We proberen zoveel mogelijk in deze situatie mee te gaan naar het ziekenhuis om je bij te staan.

Created by: Babybladen.nl